Cel mai dorit și iubit desert din lume este ciocolata. Dacă putem gestiona consumul în mod benefic, ciocolata poate avea efecte nebănuit de bune legate de sănătatea noastră.
Iată câteva din beneficiile ciocolate, dacă o consumăm în mod corect, fără a abuza în cantități mari:
1. Ajuta aparatul cardiovascular. O serie de studii stiintifice au aratat faptul ca flavonoidele continute in cantitati mari in ciocolata actioneaza ca un puternic adjuvant al vaselor de sange, cu efecte notabile in mentinerea elasticitatii acestora. Concret, studiile au aratat ca la subiectii care au consumat ciocolata de cateva ori pe saptamana riscul de a suferi de atac de cord s-a redus cu 37%, iar riscul de atac cerebral a scazut cu 29%. De asemenea, s-a constatat ca polifenolii din ciocolata au un rol important in reglarea nivelului de colesterol din sange, prin scaderea nivelului de colesterol “rau” (LDL) si cresterea nivelului de colesterol “bun” (HDL)….
———————————-
Știrile sunt preluate de la ziare din Vaslui și alte surse locale. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru conținut nici drepturi asupra conținutului. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: botosaniexpres@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii