Carnea de miel nu are doar beneficii indiscutabile asupra organismului, ci poate crea şi probleme, mai ales pentru cei care vând după şapte săptămâni de post. Din acest motiv, experții trag un semnal de alarmă: carnea de miel poate fi dăunătoare pentru sănătate dacă nu are minimum 10-15 kilograme, două luni de la fătare şi nu a fost crescut între-un mediu sănătos, deoarece toxinele reţinute în organismul acestuia vor face carnea greu de digerat şi poate solicita ficatul şi pancreasul.
Mielul trebuie să aibă minimum 6 kilograme la carcasă
„Mielul păstrează infiltraţii şi lichide în organism după fătare. De altfel, este şi lege care interzice sacrificarea lor înainte de două luni. Sunt mai multe indicii, cum ar fi cicatrizarea completă a cordonului ombilical, respectiv uscarea lui, şi greutatea atinsă”, a explicat medicul veterinar Ioan Bejan, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Vaslui.
Acesta a mai precizat că normelor…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “evz.ro”
———————————-
Atentie!!!!
Știrile sunt preluate din google news de la ziare locale din Vaslui. vasluiexpres.ro este un director/serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. vasluiexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii