Venitul minim de incluziune înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei și este un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare. În județul Vaslui, 9.349 de persoane au beneficiat de acest program, cu o sumă totală plătită de 5.805.360 de lei.
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a avut înregistrat un număr de 9.349 de beneficiari de venit minim de incluziune, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a început plata pentru acești beneficiari la 1 ianuarie 2024. Plățile pentru beneficiarii înregistrați (familii și persoane singure) au fost programate pentru 20 februarie pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card și în ultima decadă a lunii pentru plata prin mandat poștal.
Venitul minim de incluziune reprezintă un program unic de asistență socială, prevăzut în Legea nr. 196/2016, cu două componente: sprijin pentru incluziune și sprijin pentru familiile cu copii. Acesta înlocuiește prestațiile anterioare, cum ar fi venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. Măsurile adoptate prin acest program fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și au ca scop reducerea sărăciei în rândul persoanelor vulnerabile și diminuarea sarcinilor administrative pentru administrația locală și beneficiari.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “www.monitoruldevaslui.ro”
Știrile sunt preluate de la ziare din Vaslui. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. vasluiexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Aceste știri au fost preluate în urma unui acord primit din partea publicațiilor..Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii